Блокадата на Бареков падна, хората му не спряха и един автобус от Турция

OFFNews 01 октомври 2014 в 12:46 9861 21

Блокадата на турската граница, инициирана от Николай Бареков, бе свалена. Хората му не спряха нито един автобус от Турция, защото такъв просто не мина.

Планът беше блокадата да остане до края на деня, но тя бе свалена само след няколко часа. Пропускаха се автомобилите и ТИР-овете, трябваше да бъдат спирани единствено автобусите.

От партията съобщават, че вдигнали блокадата, но оставили патрули да броят автобусите, които влизат от Турция през ГКПП "Капитан Андреево".

"Вдигаме блокадата, за да не пречим на стокообмена между България и Турция. Не искаме да създаваме допълнително напрежение в служителите на МВР, които и без това са притеснени около подготовката на изборите у нас.

От "България без цензура" се заканват да я подновят в петък, отново с намерение да спрат автобуси от Турция. Планът им е да затворят пунктовете "Капитан Андреево" и "Лесово" в петък в 20 часа.

Според ББЦ ДПС и Касим дал "подготвят инвазия от над 250 автобуса часове преди вота".

"Пътниците с двойно гражданство в тези автобуси ще гласуват у нас рано в неделя, а след това ще бъдат върнати в Турция, където повторно ще упражнят правото си на глас, в нарушение на закона. В същото време, според получена информация, в неделя на територията на България ще влязат нови автобуси, които превозват вече гласували в Турция български изселници, за да повторят вота си и у нас", пишат от "България без цензура" в прессъобщение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!