Близнашки: Ще има и следваща серия смяна на областни управители

Нели Чолашка 20 август 2014 в 14:46 4618 4

Георги Близнашки

Правителството смени днес още трима областни управители - на Стара Загора, Варна и Перник. На предишното заседание бяха сменени петима областни.

Новият областен управител на Стара Загора е Димитринка Петрунова, на Перник – Бойка Петрова и на Варна – Стоян Тасев. Подбрали сме областни управители, които не са били обвързани с предишна политическа дейност.

По повод обвиненията за смяната на областните управители нито един от тях не е свързан с нито една политическа партия, уточни служебният премиер Георги Близнашки.

Димитринка Петрунова е завършила Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски” и има международни специализации по мениджмънт и търговска медиация, както и по право на Европейския съюз. От 1994 г. е адвокат към Адвокатската колегия в Стара Загора.

Стоян Пасев е инженер по технология на машиностроенето и металорежещите машини и магистър по право от Техническия университет във Варна. Има магистратура и по икономика и управление на търговията от Икономическия университет в града, както и следдипломна квалификация по международни икономически отношения в СА „Димитър Ценов” – Свищов. Адвокат е към Варненската адвокатска колегия, а от 2012 г. е и член на нейния дисциплинарен съвет.

Бойка Петрова е магистър по икономика от УНСС, специализирала е мениджмънт в Техническия университет в София. Преди да оглави Пернишката търговско-промишлена палата през 2001 г., в продължение на 10 години е била неин главен секретар.

Близнашки утачни, че продължава с прегледа на работата на областните управители и ще има още една серия от рокади.

„Ще има серия от смяна на още областни управители, но няма да прекаляваме. Ще запазим редица от тях, но пак казвам, ще има промени.

Не можем да оставим областния управител на Разград, който стана водач на листа на една от най-големите партии. Трябва да се търси едно спокойствие и равновесие. Институциите трябва да се съобразяват с общественото мнение“, уточни Близнашки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews