Бисер Киров обяви Плевнелиев за недостоен за парада в Москва

OFFNews 11 април 2015 в 15:40 13327 57

Президентът Росен Плевнелиев е сред хората, които не са достойни да бъдат на парада в Москва за Девети май. Това обяви естрадният певец от близкото минало Бисер Киров в интервю за "Комсомолская правда". Думите му разгневиха политилога Огнян Минчев. 

Той призова Киров да бъде изхвърлен от посолството ни в Москва, певецът обаче вече не е културен аташе на страната ни в руската столица.  

В интервюто си Киров заявява по повод отказа на Плевнелиев да се включи в тържествата за Деня на победата: 

„Не сте загубили нищо, като президентът на България няма да дойде в Москва. Има хора, които са достойни за този празник, има и такива които не са. Той попада във втората категория. Девети май – Ден на победата се празнува в целия свят. Това е празник на величието на духа. Това е началото на Европа. И цяла Европа трябва да се поклони пред съветския войник, защото Европа не би била, ако този ден не се беше случил“.

Именно тези думи на българския певец, който от години живее предимно в Москва, са предизвикали остра реакция от страна на Огнян Минчев във фейсбук. 

"Българският президент не е само конкретна личност - той е институция. Моля, веднага да бъде изхвърлен от българското посолство в Москва наглият дегенерат, който в официално качество оплюва своята родина и нейните върховни официални представители. Г-н президент, г-н Митов, моля не подминавайте тази наглост с мълчание - водопадите помия, които заливат българската държава от Москва и от слугите на Москва в България са на път да унищожат остатъка от нашата национална независимост за пореден път. Единственият ни шанс е да не мълчим и да се защитим!", пише Минчев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!