Бивши активисти на "СИЛА" напуснаха Бареков

OFFNews 29 септември 2014 в 14:48 17281 16

Бивши активисти на Гражданско сдружение "СИЛА" напуснаха Бареков и обявиха, че цели структури на ББЦ в Смолян, Девин и Доспат са ги последвали.

Информацията за това беше обявена на пресконференция в БТА от Хари Гарабедян - досегашен градски председател на организацията в Пловдив и бивш кандидат за евродепутат, бившият заместник-председател на ББЦ Ангел Славчев и Борислав Райчев от "СИЛА".

Как можеш да напуснеш нещо, в което никога не си членувал, коментира Николай Бареков пред OFFNews.bg.

"СИЛА", която беше фактор през февруарските протести, се разцепи. Групата, която има юридическа регистрация и носи името "СИЛА", сега е партньор на БСП лява България.

Отделни представители на другата група са се въртели около нас, но никога не се били членове на ББЦ, нито са кандидати в листите, каза още Бареков.

Никакви структури в Пловдив, Смолян, Девин и Доспат не са напускали, дори един напуснал член няма, категоричен е лидерът на ББЦ.

Гарабедян, Славчев и Райчев днес заявиха в БТА, че се противопоставят на "едноличното взимане на решенията в партията."

Не се толерира присъствието ни в партията, не одобряваме и коалиция с Христо Ковачки, обясни още Борислав Райчев.

Напускащите партията на Николай Бареков не са съгласни и с обявените намерения за блокада на българо-турската граница от 1 октомври до вота, за да не се допускат автобуси с избиратели от южната ни съседка.

Не е това начинът да се реши проблемът с турските секции, това е популизъм, коментира световният шампион в ММА сериите Станислав Недков-Стъки, който също се разграничи от Николай Бареков.

От Пловдив ще бъде изпратен един автобус за блокада на границата, без решение на Националния съвет на партията и допитване до градското ръководство, просто се спуска отгоре, добави Хари Гарабедян, досегашен градски председател на организацията в Пловдив.

Отцепниците от ББЦ обявиха, че след изборите ще решат дали да останат в политиката.

ББЦ: Това са политически маргинали и клакьори

Час по-късно от пресцентъра на ББЦ излязоха със следното опровержение: "Това е най-тъпата и грандиозна манипулация на Борисов и неговите приятели, които използват откровени аутсайдери, които не са нито членове, нито фактори в „България без цензура“, за да демонстрират с обиди и клевети ужким разпада на партията. Явно много сме объркали сметките на някои хора, за да задействат политически маргинали и клакьори в последния момент преди изборите. Това е отчаян ход, който няма нищо общо с действителността. Структурите на партията са здрави, листите за изборите са цели, а снощи хиляди пловдивчани посрещнаха Николай Бареков в родния му град"

Във връзка с изказванията на "бившия пловдивски активист Гарабедян", структурата на ББЦ в Пловдив, председателят Мартин Иванов и неговият заместник Дяко Дяков "заявяват с облекчение, че вече няма нужда да наблюдават как господинът неуспешно се налага като лидер в областта. Раздялата с него е предопределена и е била планирана за след края на настоящата предизборна кампания, но Гарабедян решил сам да прекрати агонията с партийния му живот в ББЦ. От ББЦ-Пловдив заявяват, че структурите им са сплотени, работят активно за изборна победа на 5-и октомври и пожелават на г-н Гарабедян повече успех в следващата партия, на която ще пристане."

Същевременно от ББЦ "категорично опроверга информацията за разпад на структурите" на партията в Смолян, Девин и Доспат: „Предизборната кампания е във вихъра си и сме си поставили за цел да изкараме още по-добър резултат от този на евроизборите. Слуховете за това, че имаме напуснали са с цел да ни злепоставят само седмица преди изборите“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!