Бареков си призна, че е подкрепен с корпоративен вот

OFFNews 26 януари 2015 в 10:26 14729 18

От партия ЛИДЕР се възползваха, за да осребрят корпоративния си вот, призна Николай Бареков в писмо до медиите.

Отчитам като своя лична грешка това, че бях подведен и не проявих достатъчно политическа далновидност, въпреки опита, който имам, и допуснах коалиция между нашата партия и една корпоративна формация като ПП ЛИДЕР, която редица пъти е претърпявала политически неуспех. Това е основната грешка, която засегна, макар и по изкуствен път, мен като политик и партията, която основах преди една година – ПП „България без цензура”, разкайва се бившият журналист.

Той зове "структурите в цялата страна да започнат преговори с всички демократични партии, които имат желание да участват в изборите за местна власт тази година".

Смятам, че хора, които влезнаха благодарение на нас за първи път в парламента като най-върховен орган в държавата, се възползваха от моето наивно желание за борба със статуквото и от нашите високи рейтинги, за да материализират корпоративния си вот, което противоречи с практиката на демократичния процес, признава Бареков.

Все пак той благодари на "всички наши избиратели, включително и на достойните български миньори, които ни подкрепиха и които държавата беше забравила, но смятам че бъдещето на ББЦ е това, което искат нашите структури, а именно самостоятелно участие в политическия живот на страната и подкрепа на всички партии, които разчитат не на корпоративен, а на народен вот."

Опитът на определени субекти да атакуват нашата партия и да крадат структури, купувайки на парче, е позорен и недопустим за една демократична държава, член на ЕС, завършва разкаянието си Бареков.

По-късно в понеделник Бареков заяви в интервю пред OFFNews.bg, че "целият принос на партията на Ковачки на последните парламентарни избори като процент е не повече от 3 до 5 от общия резултат, тоест не повече от 10 000 гласа от общо 190 000 гласа, които бяха дадени за ББЦ".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!