Бареков: Политиците имат провинциално мислене, България е гето

OFFNews 19 април 2014 в 12:55 7750 17

Николай Бареков

Снимка БГНЕС, Архив

"Те (старите политици - бел. ред.) самите имат провинциално мислене спрямо Европа. Обещаха преди 10-15 години, че ще превърнат България от периферия на Европа в неин център. Обратното стана - България се превръща в едно европейско гето, за съжаление."

Това заяви пред ТВ 7 лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. По думите му същинският предизборен дебат с актуалните за ЕС теми не достигат до България заради нивото на родните политици. Според Бареков двете политически сили, които се борят за първото място - БСП и ГЕРБ, са установили статукво на политическата сцена, чиято единствена алтернатива е "България без цензура" (ББЦ).

"Нашето послание е много просто -българите заслужаваме повече. А нашата теза е, че политиците в България измамиха българския народ и не договориха с ЕС правила и шансове, каквито българският народ заслужава", каза Бареков.

Според бившия журналист през последните години унищожени са били и индустрията, и земеделието, а европейските средства са били похарчени за магистрали, "които не съществуват".

Бареков изрази увереност, че ББЦ ще е единствената партия, освен трите основни - БСП, ГЕРБ и ДПС, която ще намери място в новия Европейски парламент. Той уточни, че до момента е получил предложения от големите европейски семейства на либералите и консерваторите. Бившият журналист е уверен, че Реформаторският блок не може да му бъде конкуренция. Той изтъкна, че водачите на останалите формации, които ще се състезават на евровота, са били представители на Тройната коалиция.

Според Бареков алтернативата на неговата партия са само политици, които отдавна са "захапали кокала".

"Ние влязохме в политиката от немай къде, желаейки да променим ситуацията и да спрем крадливостта на българския политически елит. Българският народ има един прост избор – ще трябва да избира между нас и между Местан, Станишев, и Борисов. Ако той реши, че в края на краищата по-добре от Бареков и Росен Петров, и Каракачанов, и Ангел Славчев са Местан, Станишев и Борисов, ние ще уважим този избор и наистина ще свием платната. Но това е невъзможен сценарии, разбира се", заключи Бареков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!