Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

БСП плаши с вот на недоверие

С предложениет за референдум президентът подхвърля захарче на хората, заяви Михаил Миков

Ивайло Анев 20 март 2015 в 09:22 4685 15

Снимка БГНЕС/Петко Налбантов

Лидерът на БСП Михаил Миков

Вот на недоверие за кабинета ще има, но когато се натрупа по-голяма критичност в обществото, заяви лидерът на БСП Михаил Миков пред bTV.

Той не уточни точно кога и конкретно защо, но посочи, че ГЕРБ постоянно генерират недоверие и че бедността става все по-голяма и хората ще я усещат все повече, независимо за кого гласуват.

Миков коментира и оставката на лидера на АБВ, част от управляващото мнозинство, Георги Първанов. "Подаването на оставката на Георги Първанов е един фарс и хората го и усещат", категоричен беше социалистът.

Според него в момента има воля за сближаване между БСП и АБВ. "Мисля, че АБВ ще предпочетат властта пред принципите", поясни той в отговор на въпрос дали партията на Първанов би излязла от правителството. Въпреки това той заяви, че на местните избори по места ще се търси подкрепа от партията на Първанов.

Според лидера на Столетницата предлаганият от президента Росен Плевнелиев референдум измествал общественото внимание от истинските проблеми.

Вчера в изявление пред депутатите президентът постави въпроса за избори 2 в 1 през есента, като заедно с местните избори през октомври се проведе и референдум за изборна реформа.

"Не бива да се подхвърля едно захарче на хората", коментира Михил Миков и уточни, че никой не е питал партията му дали приема такъв референдум въпреки уверението на президента, че има съгласие.

Според него президентът има право на инициатива, но за да се проведе допитването, Народното събрание трябва да гласува „за”. Според Миков референдумът обаче е безсмислен.

За финал лидерът на социалистите успокои, че партията му не се "разяжда", както коментират някои политолози. Според Миков появявата на такива коментари означавала, че партията се движи във вярната посока. Подобни твърдения за "преждевременната смърт" на БСП имало от 20 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews