БСП и "Атака" организират протести срещу новия дълг

И двете партии намекват, че това е военен заем

Нели Чолашка 24 февруари 2015 в 14:43 6020 11

Снимка Ивайло Анев

Протестът преди седмица на "Атака" и БСП.

"Атака" и БСП готвят протести утре срещу ратификацията на нов дълг от 16 млрд. лв., която вероятно ще се гласува в Народното събрание.

Националистите съобщиха, че организират митинг–шествие под надслов „Атака" казва НЕ на военния заем от 27 милиарда лева“.

Привържениците на "Атака" ще се съберат в 9 ч. пред паметника на Цар Освободител срещу Народното събрание и после ще тръгнат към Министерския съвет, където Волен Сидеров ще говори пред митинга.

БСП също подготвя "събиране" пред парламента на симпатизанти, неправителствени организации и недоволни от тегленето на нов заем, съобщи Янаки Стоилов на брифинг след заседание на Изпълнителното бюро. надсловът е "Не искам живот на заем".

Имаме съмнения, че дългът е за превъоражаване, уточни Стоилов. Техният протест е насрочен за 10 ч. пред Народното събрание.

Преди седмица демонстрациите срещу новия дълг на БСП и "Атака" се сляха, а социалистката Мая Манолова използва платформата на националистите, за да държи реч.

Както предишния, така и сегашният митинг нямат нищо общо. В предния митинг имаше едно по-скоро некоректно присъединяване на "Атака", коментира говорителят на социалистите Атанас Мерджанов.

По изчисления на социалистите от ГЕРБ заблуждават за падежите на дълга, който държавата ни трябва да върне до 2017 г и за следващите три години държавата ще трябва да изплати 5 млрд. лв., а не 12 млрд. лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews