"БСП е единствената демократична партия"

OFFNews 30 август 2014 в 09:34 2594 40

Снимка Нова ТВ

Мая Манолова

Ние сме единствената демократична партия - нормално е да се караме. За ГЕРБ нищо не се е чуло, там е ясно, че двама души подреждат листите. Нормално е при нас да има повече емоции в този процес.

Това обяви по Нова телевизия Мая Манолова от БСП по повод излезлите в публичното пространство информации за реденето на листите в Столетницата.

Георги Кадиев е подреден на неизбираемо място с тайно гласуване. Това е демократичен механизъм. Той естествено има своите недостатъци. Така Манолова обясни защо Таня Андреева, която е бивша седесарка и е на избираемо място, а Кадиев, който винаги е бил в БСП - не. "Впечатлението, че Кадиев е наказан, е погрешно", допълни социалистката.

"Тръгваме на изборите нахъсани за победа", заяви Манолова.

"През 2013 г. беше ясно, че управлението с ДПС ще е нестабилно, че влизаме в риск, но ние поехме отговорност, защото Борисов тогава просто хвърли оставка. Тогава мислихме за държавата, а не за дивидентите на БСП", обясни тя.

Според Манолова след изборите коалиция на БСП с ДПС е невъзможна, защото имало вътрешна съпротива срещу това в самата БСП. С ГЕРБ също не било възможно да се прави коалиция.

На въпрос дали партията на Николай Бареков България без цензура е вариантът на БСП за коалиция, Манолова обяви, че това ще решат избирателите.

"Заявените от Борисов 160 депутати са абсолютно нереалистични. Той борави по същия начин и с държавния дълг. Борисов и ГЕРБ се интересуват единствено от това как да влязат във властта, как да управляват те", завърши Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!