БСП: Не ни очаква тежка зима, освен ако Борисов не говори за времето

Христо Пелов 27 август 2014 в 12:28 3207 10

Снимка izbori.bspsf.bg

Румен Гечев

"Икономическите данни не вещаят тежка зима, освен ако Борисов не говори за метеорологичните условия", коментира Румен Гечев от БСП думите на Бойко Борисов, че ни чака тежка зима, ако няма стабилно правителство.

На днешна пресконференция представители на Столетницата заявиха своята позиция дали има нужда от започване на процедура за нов външен дълг.

Поводът за нея бяха изказванията от представители на ГЕРБ, че служебното правителство трябва да подготви емитирането на нов външен дълг в размер на около 6 млрд. лв.

Румен Гечев заяви, че с тези изказвания се създава финансова паника и определи финансовите експерти на ГЕРБ като "световнонеизвестни". Според него не се налага никакво теглене на заеми.

"Пропагандата е открита, лъже се нагло", заключи преподавателят от УНСС.

Петър Кънев припомни, че по конституция няма как стане тегленето на заем от служебното правителство.
 
"Служебното правителство трябва да осигури провеждането на изборите и да поддържа доброто състояние на държавата", заяви той.

Кънев засегна и любимата му според него тема за мястото на Дянков (бивш финансов министър в кабинета "Борисов") в българската история, като коментира, че заложеният от ексминистъра ръст не е бил постигнат.

Представителите на Столетницата бяха единни около становището, че "на ГЕРБ цялата политика е да замразява" и че данните сочат, че България е в добро финансово състояние.

На пресконференцията имаше и репортер от руската агенция ИТАР-ТАСС, който попита дали Русия наистина е заплаха за България, визирайки документа на министерство на отбраната от преди два дни.

От БСП обаче не излязоха с официално становище.

"За мен лично Русия не е заплаха", бе коментарът на Румен Гечев.





Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!