Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

БСП: Борисов показа, че прави промени под натиск

Ивайло Анев 05 март 2015 в 12:48 2100 0

Заместник-председателят на ПГ на БСП Атанас Мерджанов

Министър-председателят призна, че под натиск отвън и отвътре е длъжен да направи съответните смени в сектор "Сигурност".

Така заместник-председателят на парламентарната група на БСП Атанас Мерджанов коментира решението на премиера да предложи за вътрешен министър Румяна Бъчварова и да освободи Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев.

"Очевидно е, че има вътрешен дефицит на доверие", коментира още социалистът.

По думите му поставянето на Бъчварова начело на силовото министерство е "интересно хрумване".

„Очевидно е също, че в определени отношения премиерът признава безсилието си за това, че му се въртят номера зад гърба, и то от коалиционните партньори“, коментира говорителят на БСП Атанас Мерджанов.

Мерджанов уточни, че това е втората жена-министър на вътрешните работи. "Ще бъде интересно как г-жа Бъчварова ще се справи с ангажиментите в този тежък и много сложен ресор", посочи Мерджанов.

Той обаче разкритикува Борисов, че е използвал парламента за оперативка на коалиционните партньори.

„Едва ли останалите политически субекти следва да бъдем занимавани с това. Да бъдат така добри да не занимават цялото общество с коалиционните си отношения“, призова социалистът.

От ПГ на ГЕРБ защитиха избора на премиера Борисов.

"Право на премиера е да определи своя екип", коментира депутатът Красимир Велчев.

По думите му кандидатурата на Румяна Бъчварова за министър на вътрешните работи не е изненадваща. „Аз мисля, че хората около министър-председателя Бойко Борисов са достойни и той ще се справи“, заяви Велчев.

Той уточни, че не е знаел за тази кандидатура на Румяна Бъчварова.

„Както виждате нещата са много динамични и много бързо се развиват. Ние разбрахме за кандидатурата на Румяна Бъчварова за вътрешен министър в пленарна зала“, допълни той

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!