ББЦ: Не сме скрили списъка с дарители, има техническа грешка

OFFNews 15 април 2015 в 19:49 3539 5

Николай Бареков

След като стана ясно, че партията на Николай Бареков „България без цензура“ е подала в Сметната палата финансов отчет без списък с дарителите, от партията обявиха, че причината е в „техническо недоразумение“, а не опит да се скрият данните.

"България без цензура" е подала всички изискуеми документи за годишния си финансов отчет в Сметната палата. Техническото недоразумение с формата на списъка с дарители за Евроизбори 2014, който бе подаден в PDF формат, а не в Excel, два работни дни след установяването му вече е коригирано.

По закон годишен финансов отчет, който не отговаря на изискванията относно формата, съдържанието и начина на представянето му, както и когато не е придружен от декларация по образец, в която се съдържа списък на физическите лица, направили дарения, се смята за неподаден.

Заради това нарушение „България без цензура“ може да загуби субсидията си и може да получи глоба в размер от 5000 до 10 000 лева.

От партията на Бареков обясняват, че Сметната палата вече е направила проверка на финансирането и разходването на средствата за кампаниите на „България без цензура“, която включва и списъка с дарители.

"Отнемането на държавната субсидия на ББЦ ще се тълкува като опит за унищожаване на единствената опозиционна демократична партия, която събра половин милион гласа миналата година и събра двуцифрен резултат на първото си явяване на избори", допълват от ББЦ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови