Арестуваните пред ПСА: Обвиниха ни в хулиганство по поръчка на руското посолство

Георги Савчев 08 септември 2014 в 17:36 10044 63

Марта Георгиева

На четирима активисти на ‪‎ДСБ‬, задържани в неделя през нощта пред паметника на Съветската армия, е повдигнато обвинение за хулиганство. Обвинението е заради надписите „Окупатори“, които те изписаха на няколко места в основата на паметника.

Това съобщи пред OFFNews.bg кандидат-депутатът от Реформаторския блок Марта Георгиева, която също беше 8 часа в ареста заради кампанията на ДСБ "срещу страха на българските политици да признаят, че Кремъл е заплаха за България."

Участниците в акцията Валентина Маринова, Константин Божилов и Георги Петров са освободени късно вечерта.

На Марта Георгиева обвинение ще бъде повдигнато след изтичането на кандидат-депутатския й имунитет.

В този случай полицаите направиха услуга на руското посолство. Ние обаче сме убедени, че повдигнатите обвинения няма да издържат в съда, тъй като не е престъпление да напишеш международно признат правен факт за Съветската армия. Ние просто написахме "Окупатори" и това е историческата истина. МВР се държи като репресивен орган от времето на комунистическия режим, коментира Георгиева.

Вчера между 15 и 20 ч. прозорецът на клуба на ДСБ Средец е разбит, а Марта Георгиева е председател именно на тази партийна организация.

Убедени сме, че нападението на клуба на ДСБ е заради нашата кампания пред ПСА. Това е опит за отмъщение и заплаха, каза Георгиева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!