АБВ: Социалната политика не е само пенсии

Детски добавки трябва да има за всички деца и не може да са 35 лв.

OFFNews 18 септември 2014 в 15:28 1610 0

В момента в България е налице демографска катастрофа и това е общоизвестно. Както е ясно и това, че причината е липсата на държава и държавна политика.

Това заяви водачът на листата на Коалиция АБВ в Кърджали Трендафил Величков на дискусия по TV7, посветена на социалната политика.

Той посочи, че демографският въпрос е фундаментът в програмата на АБВ, около който ще се формират всички останали политики и посочи няколко основни акцента.

„Това, което ние предлагаме, са няколко основни стъпки – държавата да определи своята политика за децата, младите хора и семействата. Няма как да борим демографската политика с 35 лева на месец, няма как това да се случи. Парите, които се дават за деца, трябва да се дават за всички деца, трябва да се редуцира ДДС ставката върху детските стоки от първа необходимост. И този въпрос няма как да бъде решен от бизнеса, тук трябва да се намеси държавата", уточни Величков.

Според АБВ социалната политика не е само пенсии, заплати и доходи, тя е и образование, и здравеопазване, и социален статус, и социални услуги.

Величков е категоричен, че пари в държавата има и те могат да дойдат по няколко начина – засилване на икономиката, реформа в данъчната система и ограничаване на контрабандата, която пълни партийните каси на участвалите досега в държавното управление партии, и събиране на акцизите.

Той попита защо в дискусията, посветена на социалната политика, отсъстват всички партии, които бяха представени в 42-то Народно събрание.

Това, което отличава АБВ от останалите партии и това, което гарантираме и за което настояваме, е силна държава и достоен живот за всеки българин, каза в заключение Величков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови