PARK(ing) Day е - чудовище на колело и легло от цветя в София

OFFNews 18 септември 2015 в 07:06 4868 0

PARK(ing) Day за пети път превзема места за паркиране в центъра на София днес. 

Фондация Credo Bonum и кулинарно училище Food Connection ще спретнат кулинарно "паркомясто", на което всеки регистриран участник ще дегустира приготвени вкусотии, ще получи вкусна кокосова вода и 20% отстъпка от всички кулинарни курсове на Food Connection. 

Софарма и мобилната апликация „Здрави” ще предизвикат минувачите на ул. "Иван Вазов" да вземат участие в един истински мини-спортен маратон. Под формата на игра с физически и умствени предизвикателства те ще накарат хората да се раздвижат и да се позамислят. За най-бързите ще има и награди. 

Чудовище, забързано да пусне писмо със своето колело „Балканче”, ще спре пред сградата на Централната поща на ул. Дякон Игнатий. То е избягало от проекта Sofia Monsters, който представя онлайн чудати същества, скрити на познати и най-неподозирани места в столицата. 

Издателство „Ентусиаст” ще акцентира върху книгата „Всички наши места” на Дженифър Нивън, като в специална кутия всеки желаещ ще пуска написани на лист свои негативни мисли. Главният герой в книгата Теодор Финч всеки ден обмисля различни начини, по които може да умре, но и всеки ден намира нещо, заради което да живее.

Работното арт пространство за споделено ползване Soho отново ще излезе извън пределите на четирите стени и ще завладее паркинга на ул. "Искър". Там всеки ще може да се възползва от възможността да поработи в една необичайна среда. 

Обособеният кът на Ведра Интернешънъл пред СГХГ пък ще представи продуктите от серията Rescue на своя No stress PARK(ing), където Rescue специалистите на фармацевтичната компания ще информират как да елиминираме стреса, да запазим вътрешното спокойствие и емоционалния баланс в забързаното ежедневие. 

Българо-американска кредитна банка, която е основен партньор на инициативата, този път ще изненада с легло от цветя. Впечатляващата инсталация ще бъде разположена на ул. Славянска 2, а най-смелите ще могат да полегнат сред зеленината за бързо ободряване в обедната почивка. 

Паркирайте в нашия издигащ се парк в София! Вижте хората и улиците от 10 метра височина! Започваме в 10:00 и ви очакваме на „Раковски“ 124, канят пред Дома на Европа от информационното бюро на ЕП у нас. 

Програмата ще изненада с турнир по джаги, докато на ул. "Аксаков" две млади дизайнерки от марката концептуални бижута „На изчезване” ще „овържат” минувачите в забавна игра на синя и зелена зона.

PARK(ing) Vibes за втора поредна година ще бъде музикалната сцена на инициативата. Баналните паркоместа на ул. "Луи Леже" ще бъдат трансформирани и изпълнени с музика. Ще слушаме винил сетове с диско, фънк хаус и техно, докато художникът Kokichan създава своя собствена визуална инсталация на живо и разнообразява с цветове монотонното сиво на добре познатите ни, обичайно изпълнени с коли и бетон, улици. За музиката ще се грижат Ihou, Ivo Graves /Audio Avantgarde/, Ziggy и Zimone /Ruff House/. Този парк(инг) ще работи и най-късно – до 22 ч.

PARK(ing) Day е част от Европейската седмица на мобилността и е подкрепен от Столичната община и Центъра за градска мобилност. 

Промени в паркирането:

От 08.00 до 19.00 часа се забранява престоят и паркирането, с изключение на местата с режим на платено паркиране „служебен абонамент”, както следва:

- на ул. „Цар Шишман” между ул. „Граф Игнатиев” и ул. „Аксаков” 4 паркоместа;

- на ул. „Иван Вазов” между ул. „Цар Шишман” и ул. „Георги Бенковски” 3 паркоместа;

- на ул. „Ген. Гурко”, пред Телефонната палата, разположени в различни части на улицата паркоместа;

- ул. „Луи Леже” – 2 паркоместа;

- на ул. „Княз Александър І”, разположени в различни части на улицата – 2 паркоместа;

- на ул. „Дякон Игнатий” между ул. „Граф Игнатиев” и ул. „Ген. Гурко”– 1 паркомясто;

- на ул. „Искър” – 1 паркомясто;

- на локалното пътно платно на бул. „Цар Освободител” между ул. „Сан Стефано” и ул. „Кракра” – 1 паркомясто;

- на ул. „Калиакра” – 1 паркомясто;

- на ул. „Кракра” – 1 паркомясто;

- на ул. „Лавеле” – 1 паркомясто;

- на ул. „Аксаков” – 1 паркомясто;

- на ул. „6-ти септември” – 1 паркомясто;

- на ул. „Стефан Караджа” – 1 паркомясто.

Столичната дирекция на вътрешните работи осигурява охрана и постове за контрол, съобщи Столична община.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови