30 русначета са се натровили в Свети Влас (обновена)

ОFFNews 31 юли 2015 в 19:33 4126 7

Снимка Life news

Повече от 30 ученици от Русия са със стомашно-чревно разстройство в лагер в Свети Влас, съобщи сайтът "Life News".

След сигнал на медиите в Русия регионалната здравна инспекция в Бургас проверяват случая, като според тях само 3 деца са с тежки оплаквания. В спортния лагер в момента има общо 400 ученици от различни държави.

Според учители, които са с русначетата, управата на лагера не прави нищо по въпроса с натравянето, като дори не се опитва да ограничи заразата. Лекар е на мнението, че заразата идва от водата, но от лагера отказват да закрият басейна, в който плуват децата или да вземат проби от водата.

По думите им дете на 15 г. е със системи. От началото на оплакванията си досега учениците са спрели да приемат вода и храна от столовата на лагера.

Регионалната здравна инспекция в Бургас обаче опроверга информацията, като заяви, че пет деца са били прегледани от лекари заради оплаквания от повръщане - три от тях са с диагноза гастрит, а други две с гастродуоденит. Иззети са проби и се очакват резултатите.

В комплекса почиват 360 деца и придружители, от които 90 от Молдова, 40 от Украйна, 30 от Полша и 200 от Русия. Осигурено е 24-часово медицинско обслужване, казват още от Регионалната здравна инспекция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови