25-годишна жена отглежда петте си деца със 190 лева на месец

Вероника Шербанова 27 март 2014 в 12:49 23397 90

Снимка bTV

Лена с децата си

25-годишна жена отглежда сама петте си деца със 190 лева на месец.

Лена Стоянова е отраснала в домове за сираци. Омъжена е и със съпруга й успяват да се справят, но преди четири месеца той влиза в затвора. Оттогава Лена сама се грижи за петте деца, като в същото време е бременна с шесто.

Единственият доход на жената са детските надбавки от 190 лева на месец, а наемът на апартамента, в който живее с децата си и майката на съпруга си, е 270 лева.

Тъй като Лена не може да събере сумата за наема на жилището, скоро ще трябва да го напусне.

Нито Лена, нито свекърва й успяват да си намерят работа. Нямат пари за сметки, затова живеят без ток през последните три месеца.

„Живеем на свещи. Когато има свещ – свети, когато няма – няма“, разказа Лена пред bTV.

Не мога да се изкъпя като хората. Банята все едно е от каменната ера. Храня се с храната на децата. Не ям много – 3-4 филийки, допълва тя.

Аз нямах детство и не искам същото да се повтори с децата ми. Няма да го позволя. Не съжалявам за нито едно, мои са си, казва Лена.

За да може да отглежда децата си Лена Стоянова разчита на помощта на хората. Един й пазарува, друг й дава дрехи.
Не разчитам на помощ от държавата. Потърсих помощ от Агенцията за закрила на детето, но не им дадох адреса, за да не ми вземат децата, допълва Лена.

Лена се надява тя и майката на съпруга й да намерят работа, за да могат да се изхранват и да си позволят по-хубаво жилище.

*След публикуването на материала наши читатели ни помолиха за контакти на Лена Стоянова. Не сме упълномощени да публикуваме телефона й, но който има желание да го получи, може да пише на редакционния ни имейл [email protected]

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!