14-годишно момче се оплака от полицейско насилие

OFFNews 04 август 2015 в 20:41 10559 47

14-годишно момче се оплака от полицейско насилие. 

Преди дни Борислав Иванов бил хванат да кара мотопед без книжка в Дебелец. Мотопедът също нямал документи, тъй като бил купен само преди два дни.

Момчето разказва, че карало с около 50 км/ч, когато пред него изскочил пътен полицай и буквално се хвърлил отгоре му.

„Тяхната патрулна кола не се виждаше, скрита в гора зад завоя. Карам и изведнъж полицаят ми пуска стоп-палка, нямах време да отреагирам, тръгнах да намалям и в този момент той ми скочи на врата. Хвана ме някъде за кръста и ме събори. Изпаднах в шок и паднах от мотора", разказа момчето пред Нова телевизия.

По думите на Борислав в този момент от полицейската кола излязъл втори полицай и го повалил на земята.

„Другият полицай изскочи от полицейската кола и скочи отгоре ми с ритници. Това стана на 20-30 метра от дома ми. Започнаха да ме ритат няколко пъти, сложиха ми белезници, започнаха да ме обиждат. Аз му казах да извикам родителите си, но той ме удари пак и каза да влизам в полицейската кола и да не мърдам", казва момчето.

От полицията във Велико Търново обвинили 14-годишния Борислав, че е блъснал колегата им и го принудили да смени писмените си показания. 

Според полицейския бюлетин при инцидента пътният полицай подал знак за спиране с палка, но водачът не само не се подчинил, но и увеличил скоростта, блъснал униформения служител и се опитал да избяга.

Нова телевизия съобщи, че разполага със запис от охранителна камера, според който разказът на младежа се потвърждава.

Районната прокуратура е образувала досъдебно производство. Разпоредена е и вътрешна проверка, обяви началникът на охранителна полиция във Велико Търново комисар Стефан Николов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!