"Червена сила" свиква патрули, за да пазят Паметника на Съветската армия

ОFFNews 07 май 2015 в 21:41 12169 39

Снимка Wikimedia.

Младежки клуб "Червена сила" изяви желание да патрулира в навечерието на 9 май около Паметника на Съветската армия в София, за да го пази от вандали и оскверняване в навечерието на 70-та годишнина от загубата на ВСВ от Германия.

Идеята е в "отговор на зачестилите посегателства върху паметници, символизиращи победата на Съветската армия и антифашистката съпротива".

"Ние, младите хора, обединени от идеята за опазване на историческата памет, създаваме инициатива "Чиста памет за чисто бъдеще", пишат в съобщението си до медиите от клуба.

"Нито санкциите срещу Русия, нито истеричните изблици на определени кръгове могат да изтрият от съзнанието на хората онзи спомен за Съветския войн – победител, развял знамето на победата над Райхстага и донесъл свободата на цяла Европа. Днес в навечерието на 70-годишнината от онзи 9 май на 1945 г. отново има групи и хора, които търсейки популярност и медийно внимание, посягат върху паметта и историята", пишат още от "Червена сила".

Междувременно във Фейсбук вече има създадено събитие "12 часове наряд", към което присъствие са потвърдили 45 души до момента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!