Цацаров поиска имунитета на Сидеров и Чуколов

OFFNews 12 октомври 2015 в 16:18 5593 10

Цацаров поиска имунитета на Сидеров и Чуколов

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искания за сваляне на депутатските имунитети на Волен Сидеров и Десислав Чуколов.

Исканията са във връзка с разследване на Софийска градска прокуратура (СГП) на хулиганска проява в София, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. 

Доказателствата по делото сочат, че Сидеров и Чуколов са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицаи при СДВР, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред и се е отличавало по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост.

Установено е също, че Волен Сидеров и Десислав Чуколов поотделно са причинили леки телесни повреди на двама полицейски служители при изпълнение на службата им.

Законова пречка за наказателното преследване на Волен Сидеров и Десислав Чуколов е обстоятелството, че те са народни представители в 43-то Народно събрание и в това си качество се ползват с имунитет.

Главният прокурор е сезирал Народното събрание, котео може да даде разрешение за възбуждане и провеждане на наказателно преследване за извършените от народните представители престъпления от общ характер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!