Цацаров: Удобно е да казваме, че ДАНС е проспала казуса с КТБ

OFFNews 20 декември 2014 в 21:30 3846 1

Една от най-удобните тези в момента е, че ДАНС е проспала казуса с КТБ, заяви пред Дарик главният прокурор Сотир Цацаров.

Ще разберем ли истината за това къде е генезисът? КТБ е създадена и от елементи от управляващия елит, нима има съмнения в това, подчерта Цацаров.

По думите му истината за случилото се в КТБ може да се разбере от международен одит, тъй като той би могъл да проследи паричните потоци, които отдавна са напуснали България и които следствието не може да разкрие.

Нека да не говоря за цифри, но са много пари, категоричен е главният прокурор.

А дали проблемите не са били създадени и са съществували далеч преди ние дори да помислим, че трябва да започнем някакво разследване и далеч преди някой да реши, че трябва да ни сигнализира, с какви подбуди е съвсем отделен въпрос, коментира Цацаров.

Дали всичкото това не е било градено през годините, за да обслужва и финансова империя, която трябва да бъде добре отглеждана и чрез политически интереси, или чрез политическа черупка над нея, каза той.

Цацаров допълни, че до края на първото тримесечие на 2015 г. трябва да стигнат до финал разследванията на прокуратурата за КТБ, за радикалния ислям, за наводненията и за взрива в Горни Лом.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови