Учителката, "върнала мъжете в клас": Много ми е неприятно, телефонът ми звъня цяла нощ

OFFNews 19 септември 2014 в 08:49 61656 67

"Тази постъпка не е благородна. Акцентът на образованието е преместен другаде. Не се чувствам добре."

Така 28-годишната учителка от 119 СОУ в София Силвия Зубева коментира пред Нова тв фурора, който предизвика снимката от първия учебен ден, на която тя въвежда класа си в училище, хванала за ръка едно от децата. Снимката с красивата млада учителка - направена от родител и изтекла в чужд сайт - бе харесана над 300 000 пъти и споделена над 10 000 пъти. Тя предизвика и доста неприлични коментари - по думите й те са били направо "пошли", а заглавията - "жълти".

"Искам хората да ме приемат заради качествата ми, а не заради външния ми вид. Не се чувствам добре", каза Зубева.

Тя сподели, че след изтичането на снимката служебният й мобилен телефон е звънял цяла нощ и е получавала неприлични предложения.

"Служебният ми телефон ми звъня цяла нощ, тъй като някой беше публикувал номера ми. Вдигах и казвах, че номерът е сгрешен. Получавах неприлични предложения и коментари. "Ти ли си секси учителката от медиите днес?" След тази реплика прекратих разговорите. Казваха, че мога да работя друго за повече пари и че могат да ми помогнат", разказа учителката.

За облеклото си за първия учебен ден тя казва: "Не смятам, че съм била облечена провокативно. Мисля, че бях облечена доста семпло. Хубаво е да си красив, защо трябва да е грешно?"

Силвия Зубева преподава в училището от 3 години. В класа й тази година има 27 първокласници. Споделя, че колегите й я подкрепят, но че и за тях ситуацията не е приятна. Неприятна е и за майката на момченцето, което Силвия държи за ръка на снимката.

"Каза: "Ние сме по всички медии, много ни е неприятно".

Силвия разказва, че е искала да работи точно като учител още от дете.

"От много малка искам да се занимавам с тази професия. Имах черна дъска, строявах куклите по височина и ги изпитвах."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!