Украински моряци бедстват без храна на варненското пристанище

OFFNews 26 март 2015 в 16:55 5155 6

Снимка БГНЕС/Красимир Делчев

14 украински моряци бедстват на борда на кораба "Ейшън дрийм", който е задържан във варненското пристанище заради неплатен ремонт, съобщава БНР.

Екипажът не е получавал заплати от 4 месеца, а от утре ще остане и без храна. Трима от моряците от една година са на борда на "Ейшън дрийм", без да са били сменяни.

Собственикът на кораба е регистриран в Китай и има представителство в Гърция. От Българската морска администрация се опитват да се свържат с него, но той отказва да комуникира с тях.

Съдбата на "Ейшън дрийм" и екипажа му е неясна и не се знае какво ще се случи с кораба, ако бъде изоставен в пристанище Варна. 

Директорът на морската администрация във Варна Валентин Енчев потвърди за случая и заяви, че са извършени проверки, които показали, че собственикът на кораба наистина не е изплащал заплатите коректно, дължи и пари за ремонт у нас.

"Корабособственикът при проверка се оказва, че е регистриран в Китай, има обаче представителство в Гърция. Кой стои зад тази компания, от коя националност може само да се предполага", каза Енчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови