Турски шофьор засне служител на ДАИ, който взима подкуп

OFFNews 04 юни 2015 в 09:27 14639 15

Турски шофьор засне служител на ДАИ, който взима подкуп (видео)

Турски шофьор засне служител на автомобилната инспекция, който взима подкуп. 

Видеото беше разпространено в социалните мрежи, а е публикувано на 31 май със заглавие "БГ рушвет на пътя на гурбетчиите". 

Инсталираната на предното стъкло на камиона камера улавя лицето на служителя, който преди това проверява друг камион.

След като проверката приключва, мъжът се приближава към втория камион. Следва разговор между шофьора и служителя, който е подготвен с няколко фрази на турски. След стандартното: "Мараба, комшу" на чист български се чува: "Какво искаш, контрол ли да ти правя, а?"

След като шофьорът разбира, че има възможност да избегне по-обстойна проверка, той прави предложение, отговорът на което е: "Аа, комшу, ти си знаеш."

Шофьорът пита: „Пари ли да дам? 30-50-100, колко?" Отговорът на служителя е, че иска „сини пари“, а не „червени“, имайки предвид цвета на копюрите. Шофьорът обяснява, че разполага само с турска валута и няма евро.

OFFNews изпрати запитване до Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията по случая. От там обещаха проверка и подробности за това как се казва служителят, от колко години работи в Агенцията, имало ли е сигнали срещу него и съответно - наказания.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!