Сутрешното кафе по-важно от дълга на един катаджия (снимки)

OFFNews 07 октомври 2015 в 10:20 8032 38

Колко е важно първото кафе на един служител на МВР и по-спешно ли е то от това да изпълни дълга на униформата си? Отговор на този въпрос дават две снимки, заснети в столицата, на кола в нарушение и пийващ кафе катаджия на метър от автомобила.

Историята разказва във Фейсбук Ивайло Дойнов, който е снимал колата и катаджията.

Случката се разиграва вчера по обед в столицата на ул. "Георги Раковски" до пл. Славейков.

По думите на Дойнов служителят на МВР е стоял на метри от колата-нарушител, но не е направил нищо, защото още не си е изпил първото кафе.

Ето разказа на очевидеца:

Спрял "Мерцедес" в едно от платната, на забранено. Шофьорът - вътре. Чака нещо. Подминавам, понеже то не е нищо кой знае какво, колите си го заобикалят, свикнали са, трафикът е слаб, но виждам на 10 метра кварталния катаджия ветеран (от мото-двойката на Вазов и Раковска). Почива си на една масичка, кафе и цигара. Снимам първата снимка. Той вижда, че май и него го снимам, но само ме гледа и нищо не казва. Приближавам го и провеждам следния разговор:
- Добър ден.
- Добър ден.
- Виждате ли ето онзи автомобил, запушил едната лента?
- Виждам го.
- А не трябва ли да направите нещо по въпроса?
- Ами няма го шофьора.
- Не, вътре си е, в колата, в нарушение. Няма ли да го санкционирате?
- Ей сега ще го изгоня.
- Кога?
- Кафе пиете ли?
- Не пия.
- Това ми е първото от сутринта.
- Да?
- Ще го изгоня след малко. (тук ми става ясна темата с кафето, идеята му е че няма как да си остави кафето и цигарата за да се занимава с глупости, а и не върви да ми го каже директно или да ме псува, понеже не знае какъв ми е случая).
- Добре.
Влизам в магазина за кафе. Малко след това мерцедеса дръпва малко назад, спира до полицая и партньора му, появил се междувременно. Пита ги за кафе, познават се. Влиза в магазина да си пазарува. Аз си тръгвам, и правя още една снимка за спомен от еманацията на българския полицай. Двамата са весели, явно току що е разказал на партньора си за един луд с претенции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!