Стотици на протест във Велико Търново след убийството на Вероника

OFFNews 04 март 2015 в 20:49 5059 1

Стотици жители на Велико Търново излязоха на протест ден след като 23-годишната Вероника Здравкова беше открита мъртва в река Янтра.

В протеста се включиха много приятели и колеги на убитото момиче.

Убийството на Вероника поставя въпроса доколко ние сме защитени в собствения си град, обявиха демонстрантите, цитирани от bTV.

Не считам за нормално в един малък 60-хиляден град, който принципно е спокоен, да се случват такива зверства – да не може да се открие бързо извършителят, даже самата жертва да се издирва две денонощия и накрая се оказва, че тя е открита на това място, на което уж са я издирвали екипите на полицията. Считам, че тук трябва да има оставки, обяви един от организаторите на протеста Милен Ангелов.

Протестиращите подкрепиха подписка с искания за обезопасяване на района, където е убита 23-годишната студентка. Те настояват да се монтира осветление и камери в района на Автогара „Юг“ и жп гарата в града, а през нощта районът да се обхожда от патрул на полицията.

Утре подписката ще бъде внесена в Общинския съвет.

Великотърновският университет обяви 5 март за ден на траур в памет на Вероника Здравкова. Ще бъде обособен траурен кът, където желаещите ще могат да оставят цветя и да напишат съболезнования към близките на момичето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови