Стотици души на протест пред БНБ заради КТБ

ОFFNews 19 август 2014 в 18:41 7213 26

Снимка Сергей Антонов

Няколкостотин души се събраха за трети път на протест пред БНБ с искане за моментално отваряне на КТБ и за нейното оздравяване, информира БНР.

Протестът се организира в социалните мрежи, а една от Фейсбук групите в подкрепа на отварянето на банката вече има 5000 членове.

"Искров, на кого си продаде съвестта?" "Дайте път на можещите", "Отворете банките", "Стоп на кражбата!" са част от плакатите, които издигат протестиращите в София, съобщи БГНЕС.

Представителите на Инициативния комитет Борис Михайлов и Росен Йорданов заявиха, че финансовата стабилност в страната е в окаяно състояние и бездействието на БНБ спрямо КТБ ще рефлектира върху всички вложители у нас.

Във Варна пред централния офис на КТБ излязоха 60 нейни вложители. Сред тях са пенсионери и хора със запорирани семейни сметки, които ги принуждават да живеят от заеми.

Според протестиращите зад ситуацията в КТБ има политически сценарий. Те обвиняват в бездействие и дискриминация БНБ заради неравното третиране при подкрепата за банките.

В Бургас близо 30 души протестират пред един от клоновете на КТБ в центъра. Те носят плакати с надписи „След КТБ – нито лев повече в БГ“, „Незабавно отворете КТБ“, „Оздравете КТБ – върнете доверието в банките“. Сред протестиращите е и управителят на клона на банката Михаил Ичеренски, който подкрепя протеста на вложителите. 

В други градове на страната също има протести.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews