Столичното 32 СОУ стана училище на бъдещето (видео и снимки)

Николаос Цитиридис 09 януари 2015 в 15:10 31119 8

Снимка OFFNews

На официална церемония днес в столичното 32 СОУ "Св. Климент Охридски" бе открито новото крило в сградата, посветено на обучението на бъдещето. Училището е вече едно от малкото в страната, което разполага с няколко стаи за изцяло интерактивен начин на преподаване.

"Виновници" за осъществяването на проекта са фондация "Америка за България", която е инвестирала 200 000 лв., за да бъде училището на бъдещето факт.

На откриването присъстваха официални гости, представители на фондацията и зам.-министърката на образованието Ваня Кастрева.

Директорката на 32 СОУ Нели Костова изказа и своите благодарности към родителите, които също са помагали напълно безвъзмездно за осъществяването на проекта.

Новите стаи за учениците са изцяло оборудвани с компютри за всеки ученик, а една от любопитните придобивки в стаите са кабинките за симултанен превод.

Извън технологията, от дизайнерска гледна точко стаите на учениците не приличат на нищо, което до сега сме свикнали да виждаме там.

В стаите на 32 СОУ учебния процес зорко наблюдават любимите герои на децата - Капитан Америка, Спайдърмен, Супермен и др.

Видео от откриването: 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови