Стартъп звездата Боб Дорф сред лекторите на StartUP Conference NEXT 2014

OFFNews 17 септември 2014 в 14:47 1798 0

Боб Дорф - едно от най-големите имена, допринесли за бума на стартъп екосистемата в световен мащаб, ще изнесе лекция на живо пред българските предприемачи, инвеститори и гости по време на StartUP Conference NEXT.

Тя ще се проведе на 10 и 11 октомври 2014 г. в Sofia Event Center.

Лекторът е поканен от Junior Achievement – организация, която разпространява стартъп културата в България чрез образователни програми за млади хора в училища и университети в цялата страна, и идва със съдействието на Центъра за развитие на човешки ресурси.

Конференцията ще се проведе за осма поредна година. Тя ще събере цялата предприемаческата общност в областта на технологиите у нас с успешни предприемачи, лектори и инвеститори от цял свят.

Тази година основни акценти в програмата ще са техниките за маркетиране на стартъпи и продажбите на световния пазар.

Боб Дорф ще има лекция за създаването на успешен бизнес с потенциал за глобално развитие чрез използването на собствения му модел за изследване на потребителите и развитие на продуктите. Той ще участва и в срещи и менторинг сесии с български стартъпи.

Боб Дорф е един от най-влиятелните стартъп теоретици и практици, участвали някога в предприемаческото събитие у нас. Той е основател на lean startup методологията за разработване на продукти и услуги, според която всяка идея в предприемаческия бизнес се валидира със серия от хипотези. Наричан „сериен предприемач“, Боб стартира успешни бизнеси през целия си живот. Първата си компания основава на 22 години и оттогава има десетки успешно разработени бизнеси. Днес той обикаля света, помагайки на стартъпи, огромни корпорации или дори правителства, прилагайки своите ефективни бизнес методи. Световно признатият му бестселър „Наръчник на собственика на стартъп“ в съавторство със Стив Бланк, друго светило в областта на предприемачеството, от години е основополагаща книга за всеки млад предприемач. 

StartUP Conference NEXT се организира от фондация StartUP, която популяризира и развива стартъп средата в България. Партньори на конференцията са VIVACOM, Superhosting, Microsoft, Telerik, NextDC и други.

Допълнителна информация за конференцията можете да намерите на сайта й http://2014.startup.bg/.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови