Станишев обяви кампания за възстановяване на антифашистките паметници

ОFFNews 29 март 2014 в 16:49 5312 44

Сергей Станишев пред паметника на Альоша в Пловдив

Снимка Пресцентър-БСП

Сергей Станишев пред паметника на Альоша в Пловдив

Лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че партията започва кампания за възстановяване на антифашистките паметници в страната.

Пред журналисти в Пловдив Станишев изрази увереност, че членове и симпатизанти на червените ще се включат в инициативата, започната първо от пловдивските социалисти. Той поднесе цветя на паметника „Альоша“ заедно със зам.-председателя на партията Димитър Дъбов, председателят на социалистите от града и областта Георги Гергов, зам.-министъра на образованието Атанаска Тенева, депутати, общински съветници и граждани и така символични откри кампанията.

„Тези паметници са част от нашето минало и имаме дълг и отговорност да ги пазим и съхраняваме. В България има много такива паметници, състоянието им ще бъде проверено, за да се вземат нужните мерки“, каза Станишев.

Всеки областен съвет на БСП трябва да направи преценка кои паметници имат нужда от възстановяване. В София инициативата стартира с почистване на паметника на Съветската армия, който многократно стана обект на посегателства, съобщават от пресцентъра на БСП. „Оттук нататък опазването на паметниците ще бъде изисквано от общините и от държавата, тъй като те са част от българската история и от нашата памет“, подчерта Сергей Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!