Спират влаковете между Захарна фабрика и Горна Баня заради ремонт

OFFNews 24 май 2015 в 12:54 5032 0

Снимка Булфото/Тихомира Методиева

Влаковете между Захарна фабрика и Горна Баня ще бъдат спрени за 45 дни - от утре, 25 май, до 8 юли, съобщиха от държавните железници.

През това време ще бъде направен ремонт в участъка.

До края на ремонта два международни влака, девет бързи влака и два пътнически влака ще пътуват по обиколен маршрут през гарите Разменна и Волуяк, а два бързи и тридесет пътнически влака няма да се движат в участъка между Централна гара София и гара Горна Баня.

Пътниците ще бъдат компенсирани, като за тях ще бъдат осигурени автобуси, които ще се движат по маршрут София - гара Захарна фабрика - гара Горна Баня.

До 8 юли няма да се движат четири пътнически влака между Перник и София и два пътнически влака между гарите София и Радомир.

Два пътнически влака - между София и Дупница, ще се движат само между гарите Перник разпределителна и Дупница.

Докато продължава ремонтът, ще бъдат пуснати четири допълнителни влака в участъка между гарите Перник и Горна Баня, един допълнителен влак от София за Радомир през гара Волуяк, както и един допълнителен влак от София за Перник през Волуяк.

По удължен маршрут ще пътуват два пътнически влака между София и Перник, които ще се движат между София и Радомир.

Поради ремонтните дейности в участъка между гарите Захарна фабрика и Горна баня ще бъдат въведени промени в разписанията и на някои други влакове, които се движат по направлението София – Перник – София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови