"Спаси София" сезира Брюксел и ОЛАФ за некачествен ремонт с евросредства

OFFNews 05 март 2015 в 21:48 5667 15

Неправителствената организация "Спаси София" изпрати сигнал до Брюксел за некачествен ремонт с европейски пари в столицата. Ремонтът за реконструкцията на трамвайно трасе по бул. "България" струвал близо 7 млн. лв. без ДДС и е извършен минaлата година.

Активистите прилагат снимки, на които ясно се вижда качеството по реконструкцията: откъртени плочки, счупени пана на навесите на спирките, лошо наредени павета, опасно изградени шахти и счупени релси.
Сигналът е изпратен и до Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ.

Фирмата изпълнител на ремонта за 6.9 млн. лева без ДДС е "СК-13 Трансстрой", а строителният надзор е направен от общинската фирма "Софинвест".

"Междувременно, нека ви уплашим допълнително, като ви информираме, че същата тази фирма СК 13 Трансстрой извършва в момента реконструкцията на парка на НДК. За съжаление не вярваме в чудеса, нито че ремонтът на трасето на трамвай 7 е бил просто лош късмет. Затова и нека още от сега ви предупредим, че кошмарен резултат може да очакваме и там, въпреки значението на мястото за града", пишат на сайта си от неправителствената организация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!