Синът на Ценко Чоков гради имидж – бие по списък с ЕГН и телефони

OFFNews 02 април 2014 в 09:07 23046 39

Ценко Чоков. Кадър: bTV

Жители на врачанското село Галиче отново пропищяха от терора на кмета Ценко Чоков. Този път те се оплакват от тормоз от страна на синовете му, които раздават правосъдие и се саморазправят с жители на селото, показва разследване на bTV.

В селото има няколко случая на побой и палежи на имоти, по които са образувани производства срещу неизвестен извършител. Местните обаче са категорични – зад всичко това стоят синовете на Ценко Чоков.

В сигнал на потърпевши се казва, че малкият син на кмета - 17-годишният Мартин, и малкият син на Веско Лонгара, са пребили с боксове 20-годишно момче. Заради това младежът останал с разбита глава и се разделил с три от зъбите си. „Тези момчета са подстрекавани от родителите си да ходят и да малтретират всички – не само в Бяла Слатина, но и в Алтимир и Галиче“, се казва в сигнала.

Хората се опасяват от вълна от саморазправи, защото полицията нехае. В същото време потърпевшите се страхуват да свидетелстват за тормоза. 

Пред bTV студентът Станислав Николов, който е от Бяла Слатина, разказа, че е бит два пъти от единия от синовете на кмета Чоков. И двата случая били в дискотека. Станислав не знае защо е бил бит, но и след двата случая е лежал в болница. В единия от инцидентите пострадал и брат му.

Станислав обясни, че не познава синовете на кмета и няма какво да дели с тях. Брат му също нямал конфликт с младежите. Точно след първия побой магазинът на семейството на битите младежи бил подпален.

Той твърди, че синовете на кмета и техни близки, разполагат със списък с ЕГН и телефони на свидетели по образуваните разследвания. Те им звънели като ги заплашвали да не свидетелстват, "за да нямат повече проблеми".

Шефът на полицията в Бяла Слатина - гл. инспектор Боян Тасков, обясни, че не са постъпвали сигнали за заплашвани свидетели, но призовава - който има информация, да се свърже с тях.

Според полицията редът в селото се пази „спазвайки закона“ и „хората живеят в достатъчно спокойствие“.

Жители на селото разказват за няколко случая на побой над роми. Единият от синовете на кмета Чоков пък, демонстрирал респект, като шофирал луксозен автомобил. Самият той е на 17 години и няма шофьорска книжка.

Кметът на Галиче отказа да разговаря с екип на телевизията с мотива, че няма какво да коментира. Когато бил потърсен от екип на телевизията, се оказало, че още в 15.30 часа кметството е заключено. Чоков обяснил, че сее царевица и не може да се отзове. "Не дължа отговори на вас. Дължа отговори на моите избиратели. Имате ли някакво друго питане към мен", казва Цоков по телефона в отговор на журналист от телевизията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!