Синдикът Панайот Велков: Френският посланик е „гнил плод“

OFFNews 18 декември 2014 в 22:13 6859 10

Снимка TV7

Панайот Велков

Посланикът на Франция за мен лично е „rotten, bad fruit” (гнил плод). Това пише в обясненията си до правосъдното министерство синдикът Панайот Велков.

Обясненията до министерството на синдика са заради започналата проверка след изявлението на френския посланик Ксавие дьо Кабан, че в съдебната ни система има „гнили ябълки“.

Думите на френския посланик бяха по повод започнали дела срещу дъщерни фирми на френска компания - "Белведере дистрибуция" и "Домейн менада".

Правосъдното министерство постави на Велков 36 въпроса по общо пет дела, сред които и делата за фалита на „TV7” и на „Балкан българска телевизия“.

Повечето въпроси са свързани с това на какво основание Панайот Велков е предприел действия срещу дружествата и дали не е превишил правомощията си на временен синдик.

В обясненията си Велков отхвърля да е надвишавал правата си и посочва, че не е предприемал действия без решението на съда, като целта му е била да защити имуществата на дружествата.

Синдикът потвърждава, че е сключил и договор за охрана, но отрича договорите за охрана на двете дружества да са за 30 000 евро, като допълва, че подписаните договори са без цена, тъй като тя е трябвало да бъде определена с анекс.

Обясненията му до момента повтарят обясненията на съдия Румяна Ченалова, която беше разпределена да гледа делото за "Белведере дистрибуция" и "Домейн менада" и срещу която беше образувано дисциплинарно производство заради извършени от нея нарушения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!