Сидеров поиска имунитета на Цацаров, ще съди прокуратурата и МВР

OFFNews 12 октомври 2015 в 10:41 8546 21

Сидеров поиска имунитета на Цацаров, ще съди прокурорСидеров поиска имунитета на Цацаров, ще съди прокуратурата и МВР

Снимка БГНЕС

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров смята да съди ръководствата на Софийска градска прокуратура (СГП) и МВР и да поиска имунитета на главния прокурор Сотир Цацаров, ако той поиска неговия. 

Това стана ясно от изявление на националиста преди заседанието по делото, по което той е подсъдим за инцидента на летище Варна.

Волен Сидеров заяви пред медии, че няма основание да му бъде поискан имунитетът. Ако обаче подобно искане бъде направено от главния прокурор, той е готов да води съдебни дела.

"Ще съдя главния секретар на МВР Георги Костов, говорителя на главния прокурор Сотир Цацаров - Румяна Арнаудова, шефа на столичната полиция Младен Маринов и градския прокурор Христо Динев", категоричен е Сидеров. По думите му брифингът, който беше даден в събота с началниците на МВР и прокуратурата е изнасяне на данни по разследване, които не могат да бъдат изнасяни. 

Сидеров отказа да отговори дали ще даде имунитета си, ако му бъде поискан. Вместо това отвърна, че той ще иска имунитета на този, който поиска неговия.

Той отново повтори тезата си, че е подал сигнал в полицията след собствено разследване за контрабанда и продажба на дрога в София. Според Сидеров медиите закрилят контрабандата.

Той е категоричен, че разполага с данни за това как журналисти са клиенти на продавачи на наркотици.

Волен Сидеров отрече той съпартиецът му Десислав Чуколов да влизали във физическа разпра с граждани и полицаи. 

Адвокатът на Сидеров Явор Нотев, който също е депутат от "Атака", заяви, че не вижда нищо укоримо в поведението на лидера на партията. Той смята, че поведението на Сидеров и неговата емоционална реакция са въпрос на темперамент.

Той самият призна, че ако при него е постъпил подобен сигнал, то не би действал като партийния си лидер, а би написал от своя страна сигнал до компетентните органи и би изчакал техните действия. „От това обаче нищо не би произлязло и именно заради това Сидеров е Сидеров и е избран за пореден мандат от българите", аргументира се Нотев.

Делото срещу Сидеров днес започна в отсъствието на атакиста и адвокатите му. Сидеров поискал делото да се гледа по-рано, но поради липса на зала, насрочването му се забави. Лидерът на "Атака" поискал да се защитава лично. Той отзова и адвокатите си, защото той не може да присъства на заседанието. 

Въпреки това съдът даде ход на делото. Съдия Мариета Райкова обясни, че тъй като делото се отнася за леко престъпление няма нужда Сидеров да присъства лично, а защитата му сама е напуснала заседанието. Делото продължава с разпити на свидетели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!