Село продава гласовете си на партията, която му пусне тока

ОFFNews 27 август 2014 в 19:50 3660 5

Жителите на благоевградското село Горно Хърсово обещаха да гласуват за партията, която се погрижи да им бъде пуснат отново токът.

"Всеки ще вземе по 20 лева, кебапче и бира - това е ясно. Хората вече не вярват и на това. В нашето село нямаме ток, една цяла махала нямаме ток, а сме на 2 километра от трафопоста. Животновъди сме, борим се. Писали сме къде ли не и до коя ли не партия. Понеже сега сме в предизборна кампания, ако някой ни слуша, може да ни спечели гласовете не с кебапчета и 20 лева, а по този начин", разказа Сотир Иванов от махалата „Акациите" в Горно Хърсово пред "Дарик".

Той разказа още, че на жителите на района без ток са били поискани 153 000 лв., за да бъдат свързани с електропреносната мрежа.

"Аз ако имах тези пари, нямаше да се върна на село. Шикалкавят ни тук от 15 години. 30 семейства сме, това са над 100 човека", възмущава се живущият в селото. Той посочи, че се осветлява с агрегат, но по този начин цената на лукса ток за една вечер излиза 10 лв. Това принуждава семейството на Сотир и всички останали, лишени от електричество, да ползват газени лампи и свещи през по-голямата част от времето.

"Има малки деца, бебета. Моят син е пети клас. Тези господа, които искат хората да им повярват, а то ще има голяма гласност, защото ние ще направим всичко възможно този, който ни докара ток, да се чуе - сега е моментът. Не да хвърлят милиони за изборите, а да дойдат в махала „Акациите" в село Горно Хърсово", призова политиците Сотир Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови