Свалят новините на турски от програмата на БНТ 1

От 15 години по нациoналната телевизия следобедните новини се превеждат на турски

OFFNews 08 ноември 2014 в 15:57 10849 21

Има една идея, която отдавна съществува, а именно тези предавания, които са за турската общност, да преминат към регионалните центрове с културна насоченост, но този въпрос е особен и трябва да се оформи.

Това обяви новият вицепремиер по коалиционната политика Румяна Бъчварова пред Дарик по повод искането на Патриотичния фронт, който има споразумение с ГЕРБ за подкрепа, да се свалят новините на турски по БНТ.

От 15 години по БНТ следобедните новини се превеждат на турски. Това беше въведено от кабинета "Костов".

„Оказа се обаче, че това е един доста скъп продукт и за да се реорганизира тази дейност, трябват допълнителни средства", коментира Бъчварова.

По повод структурата на министерствата Бъчварова обяви, че всеки един министър ще си предложи екипа, но той ще се одобрява от премиера Бойко Борисов и Борисов има право на вето, отчитайки политическия баланс.

„Всеки министър сам ще си предлага зам.-министрите. Даваме си сметка, че ГЕРБ има най-много подготвени кадри и където се наложи, ще помагаме", каза Бъчварова.

„Проведените преговори за съставяне на кабинет имаха стратегия и тя беше да се постигне обединение около програми и политики, а не толкова аритметичен сбор. Вариантът се оформи към края. Имаме 136 гласа, които са подкрепили правителството в парламента. Има коалиционно споразумение между нас и Реформаторите, но мнозинството гласува за нас.

В момента ние сме подкрепени от четири партии, като установихме, че можем да намерим и по-широко съгласие в парламента. Предполагам, че когато ни е поздравил с правителство на малцинството, Жозеф Дол е има предвид формулата 2:1:1. От тук нататък всеки, който е съгласен с нас, нека ни подкрепи", коментира още Бъчварова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!