Руските власти откриха бабата на петгодишния Никита

OFFNews 31 март 2015 в 12:09 10794 2

Мъртвото дете, открито в куфар на територията на България, е разпознато от неговата баба в Русия. Това съобщи пълномощникът на руското президентство за правата на детето Павел Астахов, цитиран от Интерфакс, пише "Фокус".

„В България продължава разследването на чудовищното престъпление – убийството на 5-годишния Никита и 35-годишната му майка Анна от Русия. Делото е взето под особен контрол. Работим в сътрудничество с МВнР на Русия и българските власти. Успяхме да намерим майката на Анна (бабата на Никита), която вече ги разпозна по снимка“, се казва в съобщение на Астахов.

Българските служби преди дни установиха, че детето се казва Никита Леонтев. Родено е в Санкт Петербург, но е живяло в град Перм, Русия.

Разследващите са установили и коя е неговата майка. Тя се казва Ана Леонтева.

Криминалистите работят по версията, че откритите части от тяло на жена на 2 март край пътя за тракийското светилище Беглик Таш са именно на Ана Леонтева. Два дни по-късно са намерени и череп без долна челюст, лакътна кост и 6 поясни прешлена. Според съдебни медици те са на млада жена, висока около 170 см. Тя е била облечена със скъпи маркови дрехи и обувки.

Направените до момента ДНК експертизи обаче не доказват по категоричен начин, че именно тя е майката на детето.

Установен е и бащата на 5-годишния Никита. Той е руски гражданин. За него в масивите на "Гранична полиция" няма никакви данни да е влизал на територията на България.

Във вторник МВР разпространи снимки на дете и жена, за които се предполага, че са убитите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews