Родилка почина в Добрич след секцио, бебето на системи

OFFNews 21 май 2015 в 15:10 14133 4

Снимка БГНЕС - архив

Млада жена е починала тази нощ в болницата в Добрич. Малко след раждането жената се е почуствала зле, а усилията на реаниматорите да я върнат към живота били неуспешни. Това съобщи директорът на болницата д-р Трифон Йорданов, цитиран от Нова тв. 

Жената е приета по спешност в болницата около 17.30 ч. вчера. След 40 минути екипът е бил в операционната и е извършено секцио. Самата операция е протекла нормално, след което жената е качена в интензивните стаи на АГ-отделението, обясни д-р Йорданов.

Около 23 ч. родилката получава остри болки в гръдната област и задушаване, след което колабира. Извикан е екип от реаниматори, които в продължение на повече от час са правили опити да възстановят сърдечната дейност, но безуспешно. Смъртта е констатирана в 1.11 ч. през нощта на сряда срещу четвъртък, допълни д-р Йорданов.

Бебето е живо. То тежи над 3 кг и е на системи, тъй като също е страдало преди раждането. Това е трето раждане за жената.

По случая тече проверка, първоначалната версия е белодробна емболия.

Преди четири дни 29-годишна жена почина в столичната клиника "Д-р Щерев", след като роди първото си дете. Причината за смъртта е масивна белодробна тромбоемболия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови