Пуснаха движението по Лот 4 на АМ „Струма“ между Сандански и Кулата

ОFFNews 31 юли 2015 в 20:50 5393 3

Пуснаха движението по новия участък от Лот 4 на АМ „Струма“ между Сандански и Кулата. Новоизграденият участък бе инспектиран от министър –председателя Бойко Борисов, министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министъра на транспорта Ивайло Московски, председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров.

С пускането на участъка придвижването по направлението става по-бързо и безопасно, като вече няма да  преминава през намиращите се в близост до магистралата населени места. Така транзитният трафик вече няма да създава затруднения и да застрашава с инциденти жителите в тях.

По обекта са изпълнени около 90% от предвидените по договор дейности. В момента се изпълняват довършителни строително-монтажни работи. Изгражда се етапната връзка за включване на движението от път I-1 в трасето на магистралния участък Сандански - Кулата. Изпълняват се и пътните връзки „Петрич-Кулата“ и „Кулата-Петрич“ при пресичането на път III-198 Петрич- Златарево с аутобана.

Лот 4 на АМ „Струма“ от км 423+800 до км 438+500 е с дължина 14,7 км. Изпълнител на договора за строителство на стойност 67 176 000 лв. е „АКТОР” АСД – Гърция. Строителният надзор осъществява „Пътинвест - инженеринг” АД. Договорът е за 356 419,20 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!