Пускат метрото до летище София през април догодина

OFFNews 30 октомври 2014 в 15:42 6931 2

"Следващата година през месец април пускаме метрото до летището в София", каза столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверка на изграждането сторежа на метростанцията при летището.

Фандъкова обясни, че 72% от дейностите по тази линия са изпълнени, а в момента самата станция се покрива. Очаква се до края на ноември навесът над станцията да бъде изцяло готов и довършителните дейности да се направят в зимни условия, но на закрито.

Столичният кмет разкри подробности и за това как точно ще изглежда станцията до летището. Там ще има статуята на Орфей и 4 живи дървета. 

„Най-важното е, че бързият и удобен градски транспорт стига до летището”, заяви тя.

Йорданка Фандъкова коментира още, че работата по линията на метрото в "Младост" също продължава:

„Там около 68% от дейностите са изпълнени. Това, за което сме се договорили е да направим всичко възможно да се компенсират дните, в които имаше сериозни валежи и беше трудно да се работи, за да може да се отвори и бул. „Ал. Малинов”. Очаквам на 20 ноември той да бъде отворен за движение в участъка, в който е изцяло реконструиран. До края на месеца и ул. „Обиколна” в кв. „Дружба” трябва да приключи, а следващата година ще се прави разширението на бул. „Ал. Малинов””.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!