Пускат метрото до „Хладилника“ през лятото на 2016 г.

OFFNews 29 януари 2015 в 16:34 9653 2

Новата отсечка на метрото до „Хладилника“ ще бъде завършена до лятото на 2016 г. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира строителството на метрото.

В района на новата отсечка има близо 100 жилищни блока, има търговски обекти и офис сгради. След изграждането на продължението на метрото още около 25 000 души ще могат да използват този удобен и бърз транспорт, обясни Фандъкова, цитирана от пресцентъра на Столичната община.

Фандъкова посочи, че е много важно строителството да се движи по график, за да се възстанови движението по бул. „Черни връх“, което ще се случи постепенно от юли до края на август тази година.

По думите на директора на „Метрополитен“ Стоян Братоев 20% от строителните работи вече са приключили.

Братоев обясни, че до момента са преместени инженерни мрежи, прокопан е 180 м тунел, изградени са част от шлицовите стени и е изпълнена част от конструкцията на новата метростанция. 

Участъкът е с дължина 1,3 км и до момента се използват средства на Столичната община, но се очаква да бъдат използвани и пари от Оперативна програма „Транспорт 2014-2020“.

Общината ще започне реализацията и на проект за разширяване на бул. „Черни връх“ с две ленти до Южната дъга, за което вече стартират процедури по отчуждаване на терени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!