Публикуваха списък с гости на Цветан Василев

OFFNews 14 май 2015 в 11:49 38517 21

Списък с посетители в кабинета на Цветан Василев беше разпратен до редакционните имейли на медиите. Към момента автентичността на документите не е потвърдена. От списъка става ясно, че посещенията са правени в сградата на столичния бул. "Цар Борис III", където се помещава и ТВ7. Освен при Цветан Василев, в списъка са отбелязани и посещенията при Николай Бареков и тези на гостите на тв предаванията.

Придружаващият писмото текст с прикачени сканирани копия от тетрадката за посещения, е подписан от Цветан Василев. Самото писмо е пратено от имейл [email protected]

Пред OFFNews един от адвокатите на банкера Константин Симеонов обясни, че писмото не е пратено от Василев и придружаващият текст не е писан от него. Адвокатът каза още, че не се е запознал с документите, но вероятно те са автентични: 

Писмото не е автентично. Не го е изпращал Цветан Василев, а по отношение на дневниците - най-вероятно са автентични, но в момента проверяваме, защото не излиза от нас. Не съм ги погледнал, но са ги погледнали други хора, включително и г-н Василев, които казаха че приличат на автентични. Но не сме ги изпратили ние.

Той обясни, че не е коментирал с клиента си откъде е вероятно да са изтекли тези документи и кой има интерес да ги разпространява. Ще бъде направен контакт с охранители в банката, които са водили дневниците, за да потвърдят автентичността им. Симеонов обаче уточни, че фалшификация в такъв обем е трудно да се направи. 

В текста към писмото се казва, че неговата цел е да се обърне внимание на "морала и ценностите на днешния политически, икономически и всевъзможен “елит” в България". 

И всички ме предадоха. Политици и не толкова /социалисти, патриоти, демократи, либерали, реформатори/, бивши и настоящи министри, бизнесмени и не толкова, одитори, братя “хотелиери”/сега участващи в плячкосването на БТК/, тв шефове, журналисти, субекти, ръководили дълги години сектор “Сигурност”, синдикалисти, мастити фармацевти, издатели, енергийни шефове и експерти, продължава текстът.

Авторът на писмото посочва, че с видеото, в което Цветан Василев пее заедно с управителя на БНБ Иван Искров "Назад, назад, моме Калино", се доказва достоверността на твърденията му, за това, че "всички тези хубавци от “елита”... висяха редовно при мен с искане за това и онова и най-вече – за онези неща."

Малко по-късно на официалния сайт на Цветан Василев излезе съобщение с опровержение за това, че списъкът е пуснат от негово име. За автентичността на документите обаче нищо не се споменава. Ето и пълния текст: 

За пореден път, бих искал да подчертая, че разпространявам публичните си изявления единствено чрез личния си сайт www.vassilev.bg.

Днес, 14.05.2015 г., зависими медии, контролирани от #КОЙ и #НяКОЙ, достигнаха ново дъно на моралната низост, разпространявайки писмо от „мое име“. Освен че не съм автор на това писмо, изтъквам, че не комуникирам с медии с ниски етически стандарти.

Интересно е също така да се отбележи, че имаше над 300 опита за хакването на личния ми сайт само през последните седмици. Очевидно след като #КОЙ и #НяКОЙ не успяха да ми „затворят устата“, поради нелицеприятните за тях факти, които излагам, решиха да се опитат да ми припишат думи, които ги устройват.

Част от имената в списъка са: Едоардо Миролио, миноритарен собственик на "Булгартабак", Петьо Блъсков и Зорница Блъскова, Мартин Захариев, бивш депутат от БСП.

Списъкът с посещенията е до 9 декември 2013 година. Ето и някои от имената: 

Шефът на КФН Стоян Мавродиев (няколко посещения), лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, бизнесменът Митко Събев - един от акционерите в Инвестбанк и бивш съпруг на банкерката Петя Славова, министърът на отбраната в служебния кабинет на Ренета Инджова – Бойко Ноев, бизнесмените Веселин Марешки и Красимир Гергов, депутатът от ДПС Йордан Цонев (2 декември 2013) заедно с "г-н Нихат", изпълнителният директор на bTV Media Group Вики Политова, журналистката Нора Стоичкова, Емил Кошлуков, Димитър Абаджиев - бивш съпредседател на СДС и дясна ръка на Яне Янев в РЗС, по-късно представител на България в проекта "Набуко", бизнесменът Богомил Манчев. На лична среща при Василев са били и социолозите Кънчо Стойчев и Андрей Райчев. Среща с банкера е имал и Румен Петков от АБВ (отбелязани са няколко посещения), бившата социална министърка при тройната коалиция Емилия Масларова, руският бизнесмен Денис Ершов, ректорът на Университета по библиотекознание и информационни технологии Стоян Денчев, Милен Велчев - бивш финансов министър Милен Велчев в кабинета на Симеон Сакскобургготски (няколко посещения), бившият депутат от БСП Явор Куюмджиев, Младен Михалев заедно с президента на ФК "Славия" Венцислав Стефанов. Сред ВИП гостите е и Иван Костов - името му е отбелязано в тетрадката на 16.07.2013 г., две минути след като в нея е вписан Йордан Цонев - също като посетител при Цветан Василев. Сред имената са още Владимир Каролев, Васил Божков, Светлин Нейнски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!