Протест иска автобус на Витоша, СОС дава лавки и павилиони

OFFNews 28 май 2015 в 07:40 4418 6

Протест посреща столичните общинари днес преди заседанието на СОС. Организатор на недоволството пред "Московска" 33 е ВМРО - София, бунтът е срещу отказа на Столичния общински съвет да пусне автобусна линия до Природен парк „Витоша“.

Предложениято на Ангел Джамбазки в качеството му на член на местния, не на европейския парламент, да се възстановят автобусите към Златните мостове, бяха отхвърлени.

"Нека СОС осигури удобен и редовен транспорт за да може майките с количките, баби с бастуните, трудноп одвижните и всички други софиянци свободно да се радват на природата край София", призовават организаторите на протеста. 

СОС обаче днес ще се занимава с Подробния устройствен план на квартал "Динабад" и обявяване на конкурс за местата и предназначението на 14 павилиона в района.

В дневния ред на общинарите е и откриване на процедура за провеждане на конкурси за отдаване под наем на реални части от имоти публична общинска собственост за разполагане на преместваеми обекти в район "Витоша", съгласно схеми, одобрени от главния архитект на София. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews