Протест за Странджа и в Бургас (видео)

OFFNews 23 януари 2014 в 20:33 4787 1

"Кой продаде Странджа?" попитаха и в Бургас. Снимка: burgasutre.bg

Повече от 50 души се включиха в протеста срещу приемането на ОУП на Царево и внезапното уволнение на шефа на парк Странджа, който се проведе тази вечер в Бургас. Снощи протест имаше и в София.

С викове "Странджа не е манджа", "Искаме природа, не искаме бетон" и "Оставка", гражданите изразиха своята позиция и категорично се противопоставиха срещу застрояването там, съобщи burgasutre.bg

Протестиращите недоволстват, че узаконяването на противоречивия устройствен план на Царево ще доведе до унищожаване на най-красивите места по крайбрежието, които са част от парк „Странджа". Те настояват да бъде върнат на поста уволненият в сряда дългогодишен директор на парка - един от най-ревностните противници за бетонирането на Странджа. И обещаха, че ако съдът не отмени решението, ще последва вълна от протести.

„Странджа не е манджа! Ново правителство, нови избори, които имат по- нормални възгледи и мирогледи”, поискаха демонстрантите по време на акция в центъра на морския град.

Заедно със скандиранията "Долу ръцете от природата" и "Да не отстъпваме зелената Странджа на червената мафия" се чуваха и възгласи "Оставка".


Природозащитниците се заканиха, че на 28 януари потестите ще продължат във всички големи градове на страната.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови