Пропадна част от пътя за Турция край Малко Търново

ОFFNews 28 януари 2015 в 21:08 2871 0

Снимка: bTV

Международният път за Турция край Малко Търново пропадна заради свлачище. Има опасност достъпът до границата да бъде прекъснат, ако участъкът спешно не бъде укрепен. 

„Вчера сутринта в 6:00 часа нашата кола, като прави обхода, е било 5-6 сантиметра. Снощи в 21:00 часа беше 25, тази сутрин е 40”, обясни работник в поддържащата фирма пред bTV. 

В момента е засегната едната лента. Ако свличането продължи със същите темпове, това значи, че вдругиден ще откъсне и другата лента. Ето, снегове, мъгли, ако недай си, Боже, вечерта се случи нещо с автобуси, тогава ли ще почнем да взимаме мерки, възмутен е кметът на Община Малко Търново Илиян Янчев.

Според местните свлачището се е активизирало заради претоварените камиони с дървесина от Странджа.

„Контролиращите органи твърдят, че голяма част от нарушенията се извършват през тъмната част на денонощието, когато няма постове, които да контролират това движение по пътя”, обясни областният управител на Бургас Вълчо Чолаков.

За да спрат нарушителите, от Областната управа обмислят нощни проверки с жандармерията. От пътното пък обещаха до края на седмицата да направят сондаж на пропадналия участък.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!