Прокуратурата oтказа да образува дело срещу Москов за расизъм

OFFNews 23 февруари 2015 в 16:09 2495 1

Софийска градска прокуратура отказа да образува наказателно дело по сигнал на парламентарната група на ДПС срещу министъра на здравеопазването Петър Москов. Това съобщиха от пресцентъра на СГП.

Сигналът срещу д-р Москов е за негови изказвания в ефира на национална телевизия и в интернет пространството от 7 декември 2014 г. по повод нападения на медици от Спешна помощ. 

Тогава здравният министър обяви, че екипите на медиците няма да обслужват райони, докато не бъде гарантирана тяхната сигурност.

След изявите на здравния министър от ДПС го обвиниха, че е използвал "езика на омразата" и поискаха оставката му от министерския пост.

От движението смятаха да инициират и вот на недоверие към кабинета, но не го направиха, защото установиха, че нямат нужната подкрепа сред другите опозиционни партии в парламента.

Прокуратурата приема, че в конкретния случай не се установява целенасочено и умишлено подбуждане към расова дискриминация, насилие или омраза, основана на раса, народност или етническа принадлежност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика