Прокуратурата прекрати проверката срещу полицайката от "срамния обиск"

Обвиненията на Борислава Латинова се опровергават от видеозаписи

OFFNews 05 ноември 2014 в 17:16 9574 23

полицай Нели Върбанова

Софийска районна прокуратура (СРП) прекрати проверката срещу полицай Нели Върбанова от 4-то РПУ в София, която бе обвинена, че е бъркала с пръсти, без ръкавица, "отпред и отзад" под бельото на студентката Борислава Латинова по време на "срамен обиск".

Проверката е била прекратена вчера, защото твърденията на младата студентка се опровергават и от видеозаписи.

Освен това обясненията, които дали посочените от Латинова за очевидци, се различавали много от твърденията на самата студентка. Свидетелите не споменават за грубо отношение и бъркане под бельото на момичето от страна на полицайката. 

Версията на студентката Борислва беше, че на 17 октомври тази година, по време на полицейска проверка на столичен булевард, служителка на реда е вдигнала блузата й, а после я е опипала и я попитала защо не носи сутиен. Младата студентка казваше още, че полицайката се държала изключително грубо.

"Бръкна ми с ръка в панталона, под гащите, не мога да ви обясня къде точно ми е бръкнала, защото е унизително", твърдеше през сълзи Латинова.

Младата студентка обиколки няколко телевизионни предавания, за да разказва шокиращата си версия. Тя дори направи протест пред столичното 4-то РПУ

В края на миналия месец полицайката дори се подложи на детектор на лъжата, за да докаже, че не е извършила сексуален тормоз срещу младата студентка и не е надвишила правомощията си по никакъв начин. 

"Подчертавам, че обиск не е имало. Това беше проверка за осигуряване на личната безопасност - както моята, така и нейната", каза тогава Върбанова.

Междувременно стана ясно, че Борислава Латинова и останалите, които са пътували в спряната за проверка кола, фигурират в системата за МВР за престъпления като дребни кражби, кражба на автомобил и притежание на наркотици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!