Предизборно: Заплатите на учителите скачат с 5%

OFFNews 29 април 2014 в 18:06 2985 5

Янка Такева

Заплатите на всички учители ще бъдат увеличени с 5 на сто, заяви днес председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева, цитирана от Дарик. От учителския синдикат твърдят, че увеличението ще е за всички – както за младите учители до 35-годишна възраст, така и за останалите преподаватели.

По думите на Такева все още се правят разчетите, за да стане ясно дали увеличението ще влезе в сила от 1 юли или от 1 септември 2014 година.

„Синдикатът на българските учители още от месец декември миналата година, като направи разчети, поискахме 5%. Така че ние не отстъпваме от позицията си, не я променяме през ден-два. Ще има увеличение при абсолютно всички учители. В момента се работи и колективният трудов договор. В него ще бъде записано това увеличение от 5% и ще бъде за всички учители. Съвсем сигурно е", заяви тя.

Изявлението на шефката на учителския синдикат е изненадващо. Досега само образователният министър спомена за такова увеличение от 1 юли - на посещение във Варна миналият месец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови