По-скъпи електронни винетки и тол такси за тирове в близко бъдеще

OFFNews 05 август 2015 в 08:35 7758 22

Снимка БГНЕС

Лиляна Павлова

По-скъпи електронни винетки и тол такси за тирове над 3.5 тона ще бъдат факт до няколко години, предвиждат анализите на Министерството на регионалното развитие и препоръките на Световната банка.

Това заяви министър Лиляна Павлова в ефира на Нова тв и уточни, че инвестициите в строежите на магистрали и съоръжения трябва да се увеличат.

По повод нашумелия пътен възел "Белокопитово" Павлова увери всички шофьори и пътуващи, че ляв завой за Русе може да се прави безпроблемно.

"Дори и най-големите ни критици се убедиха в това, след като сами те решиха да минат през "Белокопитово", каза Палова.

На въпрос защо възелът не е обикновена детелина, а е толкова "засукан", Павлова уточни, че пътят предвижда той да засича две магистрали - "Хемус" и недостроената Русе-Варна.

"Освен от футбол и политика, хората започнаха да разбират и от магистрали. Няма лошо. Но е добре да говорят, когато знаят. Относно цената на пътния възел и приобщените имоти - проектът за "Белокопитово" е правен през 80-те години, а имотите са приобщавани през 90-те", каза Павлова.

Тя сподели още, че до 2018 година трябва да се построят още 60 км. от магистрала "Хемус", а "Струма" е възможно да бъде завършена до 2020 г.

Павлова коментира и затварянето на пътя за "Шофьорския плаж" край комплекса Св. Тома на морето.

"Аз също разкритикувах действията на кмета Рейзи. Пътят е с отпаднала значимост. Това, разбира се, не му дава право да го затваря. Свлачището там не се брегоукрепва, както се твърди. Терасира се и се прави незаконно, тъй като никой не се е допитал до нас. След проверката сме предприели мерки - ще ги адресираме до общината и тя трябва да си свърши работата", завърши Павлова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!